Lördag 19/11

Hej. Tyvärr har det hänt något med våran dator så vi kan inte blogga mer. Allt är jättebra med oss och vi stortrivs här nere. Idag hardet varit bad för det mesta. imorgon skall vi hyra en bil och åka runt lite på egen hand. Ha det så bra hemma i kylan

Tisdag 15 november

Kände mig utsövd när jag gick upp vid sjutiden. Vi åt frukost och gick iväg till hotellet där Glenn och hans kompisar bor. Kjell, Ann-Christin och Christopher kom också och så gick vi till sightseeingbussarna. Först åkte vi runt och tittade på lite olika områden som museum, parker och lite finare bostadsområden. När vi kom till Bondi Beach (Australiens mest kända strand) hoppade vi av.





 Vet inte om ni känner till detta ställe men det var där som man spelade in livräddarna som gick på tv. Man  såg några  ”biffiga”  killar som gick omkring där. Mycket folk både på stranden och på  barerna. På väg mot operahuset passerade vi Sydney Harbour bridge som är 503 meter lång och byggd av stål på 30 talet.



Operahuset, som vi trodde var en byggnad  består av fem byggnader. Man ser ju inte detta förrän man är nära.  Maffigt och lite overkligt att vi nu var där. Vi gick omkring och fotade lite, både inne och utanför operan.





 Jörgen och jag gick hem för att vila innan vi skulle träffas på Hard Rock Cafe på kvällen och avsluta dagen med middag där. 

 

Måndag 14 november

Förseningen  blev ungefär en och en halv timma men det var okej. Flygningen gick bra och snabbt och klockan fick vi ställa fram en timma. Nu är vi alltså tio timmar före er. Tog en taxi till hotellet där bara Jörgen och jag bor (de andra på hotell som ligger en bit här ifrån). Ett jättefint hotell med all komfort. 




 Packade upp och gick för att träffa de andra som fanns på en restaurang i Harbourside (en båthamn med mycket aktiviteter). Dit åkte vi med Monorail (typ spårvagn) som går ca 10 – 15 meter över marken.




 En upplevelse. Därefter smakade det bra med mat. Sedan satt vi kvar och småpratade en stund innan Jörgen och jag gick tillbaka till hotellet. Det var skönt att ta en dusch och sedan krypa ner i en sval säng eftersom tempen visade på 40 grader ute och kläderna klibbade på kroppen. Tid att sova för imorgon väntar nya äventyr. God natt


Söndag 13 november

I dag skall Matilda döpas.



 Glenn kom och hämtade oss och kl. nio började det.

 Vi fick vara med om en gudstjänst och dop, väldigt olikt vårt. Mycket glad musik och 2 stycken herrar som berättade om hjälparbete som de höll på med. Matilda blev döpt och uppvisad för hela kyrkan och allt tog en och en halv timma.

 Därefter åkte vi hem till John och Ethel och åt lite smårätter. Jättetrevligt.


När vi kom hem gick vi ner till havet och badade i dom stora vågorna. Vi avslutade kvällen med resten av gänget. 
Detta hände igår och nu är vi på flyplatsen. Planet är försenat så därför har jag tid att blogga. Pappa hälsar och tackar för gratulationerna på fars dag ifrån er. Vi hör av oss senare om det funkar med nätet. Puss och kram.

Måndag 14 november

Hej igen. Internet tog slut igår så Matildas dop får jag lägga in senare. Nu sitter vi på flygplatsen för att åka till Sydney. Vi hör av oss därifrån om vi kan. Ha det så bra.

Lördag 12 november

Sov till kl. åtta idag, vi behövde det. Allt känns toppen och det är redan kanon varmt och det är massor av folk i rörelse. Här är alla uppe med tuppen. Vi går våran runda med viss möda, fötterna mår inte riktigt bra efter all dans igår men vilket härligt brölopp det var. Vi berättar mer detaljerat när vi kommer hem. Väl hemma igen så äter vi frukost och sedan blir det rakläge vid poolen. Det känns som om det är vad vi förmår idag. Vid femtiden träffas alla och vi går till surfklubben för att äta middag. God mat och mycket folk. Jörgen och jag känner oss lite trötta så det blir tidig hemgång. Åldern tar ut sin rätt eller???. Idag har kameran fått vila men jag kanske har något kort som jag kan skicka iväg ändå. Tänker på er.



Är han/hon inte ljuvlig?



Jörgen och Jodis mamma verkar ha det väldigt trevligt i varandras sällskap, eller vad tror ni?

Fredag 11 november

Ja då var den stora dagen inne. Vi skall vara på stranden kl.13.15. Promenad, frukost, lite bad i poolen och fixa till sig och vi är färdiga för att gå. 

Det går ut trärampar på lite olika ställen och det är en sådan som är dekorerad för Jodi och Glenns bröllopsakt. Vi (gästerna) står i sanden och följer allt. En härlig upplevelse, så olikt vårt sätt att gifta sig på.
 
Därefter går vi tillbaka till hotellet för att mingla i ca en timma. Det bjuds på bubbel och tilltugg. Vi bekantar oss med Jodis släktingar och bekanta och blir fotade av en fotograf.

Sedan kommer en buss och hämtar oss och kör oss till "Wildlife Currumbin Sanctuary" (detta är en djurpark och där har dom hyrt en lokal som festen skall vara i.)
Först får vi åka tåg igenom parken och se hur den ser ut. Vi ser koalabjörnar, papegojor, kängurus bl.a. När vi stannar får vi mata kängurus och det är helt underbart roligt.

Nu väntas återigen förfriskningar och tilltugg och lite småprat med gästerna. Papegojorna flyger över våra huvuden och det kommer två tjejer som arbetar på parken, den ena har en pytonorm runt halsen som vi klappar (hua mig) och den andra har en krokodil. Den vill jag inte röra vid för det känns lite olustigt att dom har satt en tejp runt käften. Tycker synd om krokodilen.

Så var det dax att gå och sätta sig till bords. Jörgen och Ann-Christin fick sitta vid brudparets bord (de istället för Ann-Marie och Ingemar) och Kjell och jag satt vid ett annat bord där även Jodis släktingar satt. Det var sex bord. God mat och dryck och helt underbara människor. En helt fantastisk kväll med mycket prat, skatt och kanonbra dansmusik.

 Hade lite svårt att gå hem, fötterna ömmade, men vad gör det om hundra år. Nu skall vi se om jag kan ladda ner lite bilder så ni får se. Ha det.

Torsdag 10 november

Fortsättning följer.




Det här ser väl ganska skönt ut eller hur?

Alla träffades nere i hotellets trädgård (baksidan) vid sjutiden med mat och dryck. Där finns det tre stora grillbord, två stycken på gasol och en elektrisk, som vi tände upp. Vi dukade långbord och det blev en trevlig kväll.

Glenn kom med Jodis 2 bröder och pappa. Dom stannade och åt med oss. Vi fick lite information om bröllopet och att Matilda skall döpas på söndag. Det kommer attbli en lång varm dag i morgon så nu är det tid att lägga sig.

Jag har lite problem med att ladda ner bilder så det får räcka med dessa.

Jag har läst kommentarerna och jag kommer ihåg vilket kort du menar J-O. Undrar om jag har samma "pose" när jag är 80 år? Vi får försöka att komma ihåg och kolla detta då.

Vi har det riktigt bra och jag hoppas att det fortsätter med det. Krama Stella ifrån oss.

Torsdag 10 november

God morgon alla barn och vänner. Hos er är klockan 06.10 och hos oss är den 15.10. Det betyder att vi har hunnit med en hel del medans ni låg och sov. Rätt konstigt va? För det första, en timmas promenad längs stranden, frukost på surfingklubben, några timmar vid poolen och sedan lunch.
Nu har Jörgen åkt iväg med ett par andra för att handla lite mat till i kväll. Vi skall samlas och grilla och sedan får vi se vad som händer. Här i Australien är det så att mannen inte får träffa sin blivande fru förrän strax innan vigseln, så Glenn har bokat in sig på hotellet i natt och han kommer alltså hit lite senare. Ni får höra mer i morgon. Vi har tagit lite kort i dag men dom lägger vi in i morgon.

J-O, Jörgen har blivit lite kaxigare så det går ganska bra att bo på vån. 4 men där går nog gränsen tror jag. 
Jag skriver mer i morgon, så ha det så bra. Många kramar.

Onsdag 9 november

Hej igen. Nu får jag rätta till lite fel som jag skrev i morse. För det första så åkte vi inte till Brisbane utan till Surfers Paradise som ligger ca 2 mil ifrån oss. Där blev det båttur och lite shopping men någon outlet ligger inte där så det får bli en annan dag. Sedan dax för lunch. Därefter beslutade vi oss för att åka till Byron bay som är Australiens östligaste plats. Där finns en fyr och en vidunderlig utsikt över ett hav som aldig tar slut.






Vi stannade till i Byron bay och gick till en stor pub med inne och uteservring och där var det jättemycket folk i alla åldrar. Man träffas där med familjen eller går dit efter jobbet.



 Sedan gick vi omkring och tittade lite i affärer.

Hemfärd. Middagen lagade vi hemma idag. Vi känner oss lite trötta och det blir till att lägga sig tidigt ikväll. 



Tisdag 8 november.

God morgon. Vi vaknar tidigt (06.30) och tar våran morgonpromenad på stranden. Det är redan väldigt varmt, säkert 25 grader, och det är mycket folk i rörelse. Det blåser mycket och vågorna är stora (undrar om det är därför det är så många surfare här??????) så när man badar får man inte gå för långt ut. Det blir ett snabbdopp när det är dax att gå tillbaka hem, men det är skönt och svalkande. Som ni förstår så har vi det underbart här. Vi gick ner till poolen och lade oss efter frukosten i dag (insmorda med solskydd nr 30). Efter lunch var vi några som tog bussen till ett shoppingcenter där vi gick runt ett par timmar. På kvällen gick Ann-Christin, Kjell, Jörgen och jag ner till restaurangen och åt middag och sedan var det tid att gå och lägga sig. Vi har inte tagit några kort idag så jag lägger in några på lägenheten.



Vårat sovrum.



Vardagsrummet, är utsikten okey?

Vill bara tillägga att nu är klockan strax 05.10 här och en ny dag har börjat och jag ser att kl. är 20.10 hos er. Solen har gått upp och folk börjar att röra på sig ute på gatan och på stranden. Vi skall idag åka till in till Brisbane och åka båt (vet inte riktigt vad och hur den kör) och sedan försöka hitta en outlet som ligger där. Men detta återkommer jag till imorgon. Många kramar till er alla och Caroline Leif är inte med här utan du får söka honom hemma.

Måndag 7 november

Startade dagen med en timmas promenad på stranden. Härligt. Sedan var det gott med frukost. Glenn och Jodi kom förbi och hämtade oss. Vi åkte till ett stort affärscentra och där handlade vi lite frukostmat bl.a. Tillbaka till våningen och sedan var det dax för lunch på surfingklubben.  

Efter detta gjorde vi inte så mycket. Det tar på krafterna att ha semester!!!!. Kvällen avslutades med gemensam middag på klubben. Hoppas allt är bra med er hemma.

6/11 Framme i Currumbin

Vi landade vid sjutiden australiensisk tid. Resan gick jättebra men vi sov inte så mycket så vi var ganska möra när Glenn mötte oss på flygplatsen. Bilresan hit tog en timma. Rummen var inte färdiga så vi åt frukost på hotellrestaurangen medans vi väntade. Temperaturen ligger på 25-30 grader så vi måste vara noga med att smörja oss. Vår lägenhet ligger på våning 4 med en underbar utsikt över strand och hav. Vi packade upp och gick sedan ner till poolen och slappade en stund. Kunde inte ligga länge för det blev för varmt. Vi gick upp och lade oss och sov en stund, det behövde vi. Kl. 17.00 skulle vi samlas nere i hotellets trädgård (ligger på baksidan) för att grilla med alla.
  





Matilda, Jodis föräldrar och en bror med 2 döttrar och några andra vännerkom också. Glenn och Jodi hade handlat all mat och gjort sallader som vi åt. Jättetrevligt och väldigt gott. Kvällen avslutades på Currumbin Vikings Surf Club (där har vi alla blivit medlemmar) med ett glas vin. Nu är vi jättetrötta och det skall bli skönt att lägga sig i en säng igen.
GOD NATT.

Singapore 5/11 11

nu har vi landat i Singapore allt har gått bra. Sitter i loungen och äter och dricker lite gott. kl är nu halv sex lokal tid. Skall strax gå och duscha för det är ca 30 grader varmt. åker vidare kl 21.05 lokal tid


RSS 2.0