2//8

Kom iväg som vanligt strax efter nio. Första stopp (efter färjan Puttgarden-Rödby) vetrenären i Köpenhamn. Det gick jättebra och Wilma tog sina 2 tabletter som var innlindade i skinka. Sedan var det nästa färja och sedan raka spåret till Norrviken. Vi handlade lite uppe vid Hasses lada och åkte ner till campingen. Vi hade tur och fick en plats så nu sitter vi i solskenet och lägger in det sista på vår fantastiska semester. Vi stannar här tills på onsdag sedan får vi se hur vädret blir. Vi höres på telefon. Kram


1/8

Lång morgonpromenad med Wilma och stavar. Hade tänkt ta det lugnt på stranden och åka till Puttgarden på e.m. Men så började det att regna så vi gjorde oss klara för avfärd. Körde upp till Bordershop och handlade (med en massa andra svenskar) och sedan åkte vi ut till en camping som ligger längst ut på udden utanför Puttgarden. Vädret är sådär, ibland skiner solen och rätt var det är så regnar det. Kan det vara så att vi närmar oss Sverige??
 Vi har en vecka kvar att vara ute och tänkte vara några dagar i Båstad vi får väl se. Som ni förstår så har vi inte kommit åt att lägga in detta utan att det blir väl när vi kommer över till Sverige. Vi ringer er. Kramar mamma och pappa Jörgen.

Grattis till jobbet Tobias !!!!!


31/7

Stavgång med Wilma. Frukost och sedan ner till stranden, Låg är en stund och sedan fick Wilma komma med. Roligt för henne. Mycket hundar och några hälsade hon på. Senare gick vi in till stan och åt bratwurst och tittade runt. Hem till Wilma och koppla av. Strålande väder. Skall gå in och äta middag senare. Vi åt fisk på en restaurang och det var väldigt gott. Gick hem och gjorde inordning för avfärd i morgon. Sov gott.


30/7

Kom iväg strax före 8. Skönt. Lätt att ta sig ut ur stan och är nu på väg uppåt mot Heiligenhafen, ca 36 mil. Det gick bra att köra dit inte mycket trafik. Fick en bra plats. Gick in till stan och tittade lite och sedan gick vi hem och tände grillen. Några Boråsare låg strax intill och de berömde Wilma, vi pratade lite med dem. Tog det lugnt på kvällen, spelade Qube.


29/7

Morgonpromenad med Wilma och sedan frukost. Okej vi är redo för att se lite av Berlin från en turistbuss. 150kr/person och då kan man kliva av vid de platser som man vill titta lite närmare på och sedan ta nästa buss. Jättebra och det fanns svensk guidning genom hörlurar. Vi gick hemifrån 09.30 och var tillbaka 14.30. Fullmatade av hur det var i Berlin innan och efter murens fall 1989. Man har sparat vissa delar av muren där olika konstnärer har målat olika motiv. Se bild. Jörgen har fotat och vi får se om vi kommer ihåg alla platser när vi tittar hemma. Men vi har haft en helt fantastisk dag i alla fall. Åt lite lunch hemma med Wilma. Skall gå (eller åka tunnelbana?) ner till stan senare i e.m. Vi tog tunnelbanan in (frågade en tjej hur man gör) och det gick jättebra. Gick lite i affärer och handlade. Vi skulle äta något och var satte vi oss? Jo på en Italiensk restaurang (det var en uteservering och vi tittade inte på namnet) och åt en god pizza i Berlin!!!! När vi kom hem till husbilen var stellplatsen full av Italienare som stod lite överallt. Jörgen packade ihop för imorgon åker vi vidare mot nya äventyr.


28/7

På väg mot Berlin och det är redan varmt, 20 grader och klockan är strax efter nio. Det finns en stellplats mitt i Berlin och där hoppas vi få plats. Jajamen det fanns plats när vi kom fram vid 11.30 tiden. Åt lite lunch och sedan skulle vi åka tunnelbana. Man fick köpa biljetter i en automat och vi förstod inte vilken biljett vi skulle ha (tyskan är ju inte så bra) så det blev att gå 3 km istället (tur att vi gått på gåbandet på gymmet). Vi gick längs muren (bitvis) och kom fram till Brandenburger Tor. Där tog vi en kall öl innan vi fortsatte. Såg att det fanns turistbussar, så imorgon får det bli en sådan, för här finns hur mycket som helst att se. Tillbaka till husbil och Wilma. Har duschat och nu skall vi grilla lite kött och äta en sallad till. God natt.


27/7

Ny dag och nya mål. Vi kom iväg runt nio idag också. Det har regnat inatt och temp. ligger på 14 grader. Vi är på väg mot Ingolstadt som ligger ca 10 mil ovanför München. Mycket trafik (långtradare) regnigt och grått. Fy vad trist. Hoppas det spricker upp när vi kommer fram. Regnet tilltar så vi ändrar resmålet till BERLIN. Vi hoppas på bättre väder där. Vi stannar till på en liten familjecamping i Leipzig och skall äta sill och potatis. Det är varmt, 27 grader och klockan är 17.30. Tog en kvällspromenad med Wilma till badet. Inget för oss. Gick tillbaka och spelade Qube som vi tar fram ganska ofta när vi har satt oss till ro på kvällarna. Tänker på er varje dag och hoppas ni har det bra.


RSS 2.0